Elektrische keuring - Voor verkoop

Home / Elektrische keuring - Voor verkoop

134,00 124,00 eur Incl. btw

Bij de verkoop van een woning of appartement, dient de elektrische installatie van de verkochte wooneenheid gekeurd te worden door een erkend keuringsbureau.

Artikelnummer: Verkoop
Delen: Verlanglijst: Vergelijk:

Product Details

Elektriciteit keuren voor verkoop van een woning of appartement

De elektrische keuring bij verkoop van een woning of appartement is verplicht sinds 1 juli 2008. Het keuringsverslag moet ten laatste op het tijdstip van het verlijden van de akte aanwezig zijn. Het is echter aangeraden om reeds bij de tekoopstelling te beschikken over een elektrisch keuringsverslag. Het keuringsverslag mag zowel positief als negatief zijn.

Bij een niet-conform verslag mag de woning alsnog verkocht worden. De nieuwe eigenaar (de koper) heeft de verplichting om de inbreuken in orde te brengen en de elektrische installatie opnieuw te laten keuren binnen de 18 maanden na de datum van het verlijden van de notariële akte (indien de installatie dateert van voor 1/10/1981). Indien de installatie dateert van na 1/10/1981 of sinds die datum grondig gerenoveerd werd, dient de herkeuring te gebeuren binnen de 12 maand na de oorspronkelijke keuringsdatum.

Indien koper en verkoper overeenkomen dat de elektrische installatie van de woning volledig gerenoveerd zal worden, is geen elektrische keuring bij verkoop vereist. Deze overeenkomst dient dan wel door de notaris in de verkoopakte vermeld te worden.

Hoe verloopt de keuring?

Een keuring van de elektrische installatie verloopt steeds volgens een vast stramien: administratief onderzoek, visueel onderzoek en metingen.

Administratief onderzoek: eerst en vooral zal de elektrische installatie worden vergeleken met het ééndraad- en situatieschema. Zijn er geen schema's aanwezig? Dan kunnen we uw elektriciteit nog steeds keuren, maar zal het attest altijd negatief zijn. 

Visueel onderzoek: hierbij controleren we onder andere de staat van het bord, draadsecties, aanduidingen in het bord,...

Metingen: meten van oa. de aardspreidingsweerstand en de isolatieweerstand. Ook de differentieelschakelaars worden getest. Hou er rekening mee dat de installatie even spanningsloos wordt gezet! 

Waarom uw elektrische keuring voor verkoop bij Goedkope-keuring.be bestellen?

- Goedkoopste keuring elektriciteit voor verkoop van de markt
- Alle kosten inbegrepen (btw, transport,...)
- Overal in Vlaanderen
- Onze planningsdienst contacteert je dezelfde of uiterlijk de volgende werkdag om de afspraak in te plannen!

Opgelet!

Indien er verschillende elektriciteitstellers aanwezig zijn in het gebouw, dient u één keuring per elektriciteitsteller aan te vragen.

Gerelateerde producten

Echt de goedkoopste

én betaal pas bij keuring

Altijd veilig gekeurd

snel en zonder zorgen

Overal in Vlaanderen

altijd iemand in uw buurt

Eenvoudig bestellen

ENKEL via onze webshop